tisdag 24 juni 2008

Eisdealer - heaven on earth

Jag har haft en underbar morgon. I och for sig har jag haft en ratt bra dag i ovrigt ocksa, men morgonen kandes lite extra bra. Nar jag slog upp ogonen i morse bestamde jag mig namligen for att nagonting skulle bli annorlunda idag. Om det sa bara var att jag skulle borja att borsta tanderna fran vanster istallet for hoger sida, sa skulle nagonting goras annorlunda denna dag. Jag kladde pa mig och begav mig ut pa jakt efter frukost. Eftersom jag inte hade nagonting i kylskapet att ata, annat an en flaska vatten och en burk sylt i skafferiet, tankte jag att jag skulle lyxa till mig lite (igen) och ata frukost ute. Klockan var dock ratt mycket nar jag lamnade lagenheten och trots att jag letade en ganska bra stund hittade jag inget bra café som serverade sadan frukost som jag ville ata, pa nagon plats dar jag ville ata den sa jag gick till mataffaren istallet. Forst kande jag mig ganska missnojd med detta eftersom det inte ar sarskilt mysigt att sitta inne i mitt instangda rum utan fonster och ata sin frukost. Speciellt inte nar man skulle kunna sitta utomhus i skuggan av ett parasoll vid nagot litet mysigt café nere vid stranden och gora det istallet. Lite sadar halvtjurig gick jag omkring bland mathyllorna och plockade pa mig lite diverse matvaror tills jag bestamde mig for att jag visst kunde fa mig den dar mysiga morgonfrukosten som jag ville ha. Pa mina egna villkor dessutom. Det som fick aka ner i matkorgen blev darfor ett nybakt, baugetteliknande, vitt och jattemumsigt brod, youghurt, apensinjuice och ett paket special-K. Jag hade storartade planer for denna brodbit och resten utav frukosten och traskade fornojsamt hem. Val hemma tog jag en av tvasitssofforna som star inne i vardagsrummet (och som aldrig anvands eftersom man aldrig vill sitta i vardagsrummet dar ingenting annat an tva soffor finns) och knuffade ut den genom dorren. Jag placerade stolen langs med husvaggen pa den lilla mini "altan" som finns precis utanfor var dorr och gjorde det lite mysigt for mig. Sedan hallde jag upp ett glas kall apelsinjuice, delade brodet pa mitten och la en ostskiva mellan och smetade pa lite sylt/marmelad och tog sedan en yougurt med kokossmak med mig ut till min skapelse ute pa "altanen". Dar kunde jag nu sitta i skuggan ute i friska luften, i linne och shorts, och titta ut over havet medan jag at min alldeles utmarkt lagomaste frukost. Jag var ypperligt nojd med min innovativitet denna morgon och detta satt att ata frukost pa kommer att upprepas - om sex dagar precis, da jag har min nasta lediga morgon och kan sitta ute i friska luften och njuta av att ata frukost och blicka ut over atlanten.

Sa har sag det ut i morse, fast med solen till vanster och en bok istallet for datorn. Jag upprepade namligen min nya lediga-formiddags-rutin har under aftonen och sitter nu och skriver detta med datorn i knat ute i min lilla soffa, medan solen gar ner vast.

Jag fick en nagot argsint efterlysning av en god van som ville se fler bilder pa bloggen, sa for att uppfylla detta... krav (?) sa kommer har en radda foton fran Fuerteventura. Enjoy!

Medan jag gick och letade mojliga frukoststallen i morse tog jag vagen forbi en liten utkiksplats uppe pa en klippa vid stranden har i min lilla miniby Morro Jable.

Jag var ju tvungen att luta mig laaaaaangt ut over kanten och ta en bild pa klippan och havet ocksa...

Foto over en del av Morro Jable och en miniremsa av playa Jandía, taget fran samma utkiksplats som bilderna ovan men senare pa kvallen (ja, jag var flitig nog att ta mig upp for alla trapporna tva ganger idag).

Fortfarande kvar vid utkiksplatsen. Har far ni se lite berg... och moln dessutom... det ar inte varje dag...
En bild tagen igar kvall under San Juan nar det eldades pa stranden. Jag har i ovrigt inte sa mycket att saga om sjalva festligheterna. Det var stamningsfullt och mysig att promenera omkring pa stranden i morkret och det var massor utav folk over allt. Det var dock ganska kallt och jatteblasigt, vilket gjorde att balet var helt livsfarligt nar vinden vande stup i kvarten och det flog eldslagor och gnistor over hela stranden. Men det var fint i alla fall.

Tre bilder tagna for tva veckor sen, nar jag tog mig en liten tur langs med strandpromenaden kvallen innan jag skulle borja jobba. Utkiksplatsen jag gick till idag ligger uppe pa den lilla klippan man skymtar langst bort i tva av bilderna.

Sist men absolut inte minst sa har ni har ett smakprov (ha!) pa min ledig-dag-lyx-glass. Denna fantastiska skapelse ar inkopt pa Eisdealer, en (lyssna pa det har) tyskagd, italiensk glassbar/café i spanska Jandía pa Fuerteventura. Glassen gar i alla fall under namnet "helado con frambuesas calientes", det vill saga, varldens mjukaste ej-mjukglass-glass (vanilj givetvis) med varma hallon, gradde och lite notkross pa toppen. En lite val overarbetad oversattning kanske, men jag maste ju tala om for er hur fantastisk denna glass var... om det nu pa nagot vis inte riktigt skulle framga i bilden. I bakgrunden ser ni dessutom mina solglasogon fran forra veckans shoppingrunda och min nyinkopta bok fran igar "Mi amigo Iradier".

Det ar kanske lite orovackande, eller bara lustigt (ni far valja sjalva), att nagra av mina basta stunder har innefattar mat pa ett eller annat satt. Tror vi att jag kommer att vara tjock nar jag kommer hem? Kanske. Nasta lediga dag blir det i alla fall ny frukoststund ute pa altanen och en ny lyxglass fran Eisdealer. Six days and counting...

måndag 23 juni 2008

Fiestas de San Juan

Idag ar det midsommarafton i Spanien, eller San Juan som de kallar det har. Det har inte riktigt markts an, men i kvall blir det tydligen lite brasa och musik och andra festligheter nere pa stranden, sa det ska bli lite roligt att se. Om jag kanner mina spanjorer ratt sa kommer dock festligheterna inte att borja forran sena natten och jag kommer antagligen vara sadar lagom somnig precis nar det ar dags att ge sig av, men det ar ju inte San Juan varje dag och jag ar ju inte har sa jatte ofta, sa det ar val bara att gilla laget. Jag ar ju trots allt ledig imorgon.

Idag ar det visst en vecka sen jag skrev sist och man skulle ju kunna tanka sig att jag da borde ha en hel massa nya saker att beratta, men nej... jag kanner mig inte sa jatteinspirerad att skriva nagonting alls faktiskt. Dagarna ser ganska lika samma ut och jag kanner mig for det mesta ratt nojd med min tillvaro och vet liksom inte riktigt vad mer jag ska skriva om det. Kanske skulle jag kunna beratta att jag akte pa en liten motorcykeltur med Juan Carlos imorse och att vi at frukost pa ett litet café och sen akte vi och kopte en ny bok till mig eftersom jag i lordags laste ut den jag fick nar jag kom hit. Eller sa skulle jag kunna beratta att jag legat pa stranden och badat i kristallklart vatten idag igen, men det ar liksom inte sa nytt langre. Dagarna ser ganska lika dana ut som sagt, med undantag av att mina fotter ar lite mer sariga efter en veckas jobb, mitt spanska ordforrad nagot storre och mina armar lite brunare. Men jag trivs med min tillvaro och ar nojd med mina dagar. Dessutom kanske vi ska hyra var sin fyrhjuling imorgon formiddag och kora till en plats vid kusten (det mesta ligger vid kusten pa den har on) som heter Cofete. Ett riktigt snyggt stalle tydligen med en "bergskedja" langs med kritvita strander. Vi far se om Juan Carlos kommer ihag det och att vi hinner gora det imorgon, det skulle vara grymt kul. Men, men... blir det inte imorgon sa kan vi gora det en annan dag. Jag har ju nagra stycken kvar.