måndag 16 juni 2008

Forsta "riktiga" ledigheten

Man ar ju aldrig riktigt ledig om man inte har nagonting att vara ledig ifran, sa idag har jag min forsta riktiga lediga dag sen jag kom hit till Fuerteventura for tva veckor sedan. I mandags fick jag mitt N.I.E, i tisdags skrev jag pa kontrakt och i onsdags borjade jag jobba. Jag ar numera servitris pa hotellet IFA Altamarena i Jandía pa Fuerteventura och jobbar frukost, 8-12, och middag, 18-22, fem dagar i veckan. Mer eller mindre i alla fall... men man vet ju aldrig riktigt med spanjorer. Den har veckan har jag i alla fall jobbat fem dagar, onsdag till sondag, och idag och imorgon ar jag ledig. Det ar helt underbart! Sa fort man har nagonting att vara ledig ifran ar ledigheten helt fantastisk... men om man bara ar ledig for att man inte ha nagonting annat att gora... ja... det ar ju bara langtrakigt.

Jobbet nu. Forsta dagen var ju som tidigare namnt en katastrof och jag ville bara aka hem och aldrig ga tillbaka till den dar restaurangen nagonsin igen, men sen kom andra dagen och da gick det battre och nu har jag jobbat fem dagar och kanner mig ganska saker pa vad det ar som forvantas av mig. Frukosten ar stressigast, eftersom man da har dubbla arbetsuppgifter (fraga mig inte varfor, men korkat ar det i alla fall) och middagen brukar vara lite lugnare och lite trevligare nar jag inte bara behover plocka tallrikar utan aven far servera lite dricka. Det ar inte jatteroligt... men inte heller sa varst trakigt. Det ar ett jobb och det finns alltid nagonting att gora sa tiden gar snabbt. Jag trivs och de jag jobbar med ar trevliga. Sa jobbet funkar bra, men jag ar glad att jag bara ska gora det i tva manader. Jag ser jatte mycket fram emot att fa komma hem till Sverige igen i augusti... men inte an :)

Min lediga dag har hittills varit alldeles utmarkt. Lugn och skon, inte sa innehallsrik, men precis lagom avslappnande utan att vara trakig. Jag sov till tio och gick sen men Juan Carlos och kopte nybakt brod dagen i ara (tva croissants som smakade gudomligt) och drack lite ColaCao (Spaniens motsvarighet pa varm Oboy, dock inte riktigt lika god som hemma i norr). Efter det gick jag hem och at min frukost och gick sedan pa en liten shoppingrunda. Jag har egentligen inga pengar over huvud taget att gora av med just nu, sa det blev inte sa mycket kopa av det, men jag inhandlade i alla fall ett par nattsvarta solglasogon for 9,95 euro. Inte ett helt daligt kop eftersom mina ogon borjade fastna i en permanent kisande position. Sen jag kom hem efter min lilla rundvandring bland turistbutikerna har i Jandía har jag suttit har och letat kameror, pratat med mor och med nagra saknade vanner hemma i Sverige. Det har varit en lugn dag och det verkar som att resten av dagen kommer att fortsatta i samma tema. Men det kanns hur skont som helst och snart ska jag ata lite mat dessutom. Kan det bli battre?

Det har varit ganska molnigt hela dagen sa jag bestamde mig for att skippa stranden for idag - forsta dagen utan strand sen jag kom hit - och det har varit ganska skont att slippa halla ut en halv liter sand ut oronen maste jag ju medge... men, det ar priset man far betala for strandliggandet och det betalar jag gladeligen resten av mina dagar har. Jag ser fram emot att komma hem till Sverige igen - men inte an.